Thuislevering & afvalverzameling

Alcura bus

Medische hulpmiddelen


Thuislevering

Alcura kan thuisleveringen verzorgen van uw medische hulpmiddelen. Het gaat hier om diabeteshulpmiddelen, incontinentiematerialen, medische voeding en wondzorg. Onze zorgteams verzorgen een telefonische intake waarbij u aangeeft wat u nu gebruikt, hoeveel u gebruikt en hoe u het gebruikt. Het zorgteam bestelt voor u het materiaal en zal tijdig met u contact opnemen voor een herhaallevering. De Alcura apotheek overziet uw bestelling en zal ervoor zorgdragen dat het volgens de juiste richtlijnen verpakt en verstuurd wordt. 

Afhalen bij uw eigen (Boots of Alphega) apotheek

Voor de levering van u medische hulpmiddelen kun u er ook voor kiezen om het te laten bezorgen bij uw eigen (Boots of Alphega) apotheek*. U kunt dit aangeven tijdens het intakegesprek met het zorgteam. Voor elke levering zal het zorgteam met u contact opnemen om te laten weten wanneer u uw materiaal in de apotheek kunt afhalen. U hoeft het alleen bij ons aan te geven, wij zorgen ervoor dat het goed komt. 

*alleen op te halen tijdens openingstijden

Thuislevering van medicatie


Als u deelneemt aan een van de zorgprogramma’s van Alcura leveren wij uw geneesmiddelen mogelijk thuis. U ontvangt van de specialist een informatiepakket over het geneesmiddel. Indien u deze niet heeft ontvangen, kunt u deze aanvragen bij Alcura.
Indien nodig kunt u daarbij ondersteuning krijgen van een gespecialiseerde verpleegkundige. Van Alcura krijgt u uw genees- of hulpmiddelen op tijd, op een tijdstip dat met u wordt overeengekomen of indien mogelijk ontvangt u de medicijnen in de brievenbus. Daarnaast kan eventuele toediening van geneesmiddelen plaatsvinden  in uw eigen vertrouwde omgeving. Dit wordt altijd begeleid door een gespecialiseerde verpleegkundige. De verpleegkundigen zorgen er vanzelfsprekend ook voor dat u de juiste dosering toegediend krijgt. 

Creëer overzicht

Als u meerdere medicijnen tegelijk gebruikt is het vaak lastig om ze uit elkaar te houden. Daarnaast nemen de potjes en doosjes veel ruimte in beslag. Alcura kan voor uw medicijnen gedoseerd per innamemoment verpakken. U ontvangt dan een rol met medicijnzakjes waarop per zakje staat: dag, datum, innamemoment en hoe het medicijn eruit ziet (kleur en vorm). Handig voor u, maar ook voor familie, eventuele thuiszorg en mantelzorger. 

Afvalverzameling van uw genees- en hulpmiddelen


Als onderdeel van onze service kunnen wij u tevens helpen u in het veilig opruimen van uw medisch afval. Onder andere door naaldencontainers mee te geven aan de chauffeur bij het ontvangen van uw medicatie. Wij vragen u om dit van tevoren te melden bij een medewerker van Alcura. Zij noteren dit in de leveringsafspraak, zodat de chauffeur de juiste voorzieningen kan treffen bij het ophalen van uw naaldencontainer.