Box - Zorgprogrammas Zorgprogramma's
Bij Alcura staan we voor zorg voor de patiënt. We willen uw leven zo gemakkelijk mogelijk maken door u te helpen bij het onderhouden van uw gezondheid thuis. Bij het leveren van deze zorg werken we samen met uw eigen zorgverleners en apotheek.
Box - Thuislevering van medicatie Thuislevering van medicatie
Als u deelneemt aan een van de zorgprogramma’s leveren wij uw medicatie thuis. Indien nodig kunt u daarbij ondersteuning krijgen van een gespecialiseerde verpleegkundige. U krijgt uw medicijnen op tijd, wanneer het u uitkomt en de medicijnen kunnen toegediend worden in uw eigen vertrouwde omgeving door een gespecialiseerde verpleegkundige.  De verpleegkundigen zorgen er vanzelfsprekend voor dat u de juiste doses toegediend krijgt.
Box - Thuislevering van medische hulpmiddelen Thuislevering van medische hulpmiddelen
Alcura kan thuisleveringen verzorgen van uw medische hulpmiddelen. Het gaat hier om diabeteshulpmiddelen en incontinentieverbandmiddelen.
Box - Thuistoediening via injectiespuit of infuus Thuistoediening via injectiespuit of infuus
Thuistoediening van medicatie kan gebeuren door middel van injectiespuit of infuus. Wat gebruikt wordt ligt aan het zorgprogramma waar u voor aangemeld bent. Aanmelding voor een zorgprogramma gebeurt altijd in overleg met uw arts. De medicatie wordt thuis onder begeleiding van een verpleegkundige toegediend.
Box - Leer uw medicijnen kennen Leer uw medicijnen kennen
In aanvulling op de uitleg van de verpleegkundige krijgt u ook informatiepakketten over uw medicatie. Zodat u samen met de informatie die u van uw arts krijgt volledig  geïnformeerd bent  over de behandeling die u krijgt.
Box - Medisch afvalverzameling Medisch afvalverzameling
Als onderdeel van onze service helpen wij u in het veilig opruimen van uw medisch afval. Onder andere door naaldencontainers te leveren bij uw diabeteshulpmiddelen.