Thuistoediening via injectiespuit of infuus

Thuistoediening via injectiespuit of infuus

Thuistoediening van medicatie kan gebeuren door middel van injectiespuit of infuus. Wat gebruikt wordt ligt aan het zorgprogramma waar u voor aangemeld bent. Aanmelding voor een zorgprogramma gebeurt altijd in overleg met uw arts. De medicatie wordt thuis onder begeleiding van een verpleegkundige toegediend.

Voorbereiding infuus- of injectietherapie

Uw medicatie wordt in dit geval voorbereid door Alcura onder specifieke instructies van uw arts. Wij verzorgen een diversiteit aan specialistische medicijnen ten behoeve van verschillende aandoeningen door heel Nederland. U kunt hierbij denken aan aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, MS en reuma. 

Verpleegkundige ondersteuning

Bij thuistoediening krijgt u ondersteuning van de verpleegkundige. De verpleegkundige bereikt de toediening van de medicatie voor, zorgt ervoor dat het volgens de juiste methodiek wordt toegediend en verzorgt de nazorg. De verpleegkundige werkt samen met de zorgverleners uit uw omgeving, zoals uw arts, uw ziekenhuis en uw apotheek. 

Zelf toedienen: bouwen van zelfvertrouwen

Als u zelf uw eigen medicijnen wilt of moet toedienen, dan geven onze verpleegkundigen u alle hulp die u nodig heeft om de juiste techniek aan te leren. Hierbij staat centraal dat u aan het einde van de instructie in staat moet zijn om uw genees- of hulpmiddel op een veilige, correcte manier kunt gebruiken. Na deze eerste training zullen de verpleegkundigen u helpen in het voorzetten van uw behandeling. Ze zullen uw zelfinjecties overzien bij hun bezoek en de voortgang van uw behandeling bijhouden. Indien nodig kunt u bij vragen telefonisch met de verpleegkundige contact opnemen. Daarnaast zal de verpleegkundige u uitleg geven over welke mogelijke bijwerkingen aan het medicijn verbonden zitten. 

Leer uw medicijnen kennen