Leer uw medicijnen kennen

Leer uw medicijnen kennen

U ontvangt van de specialist een informatiepakket over het geneesmiddel. Indien  deze niet heeft ontvangen, kunt u deze aanvragen bij Alcura. Het nemen van uw medicatie volgens voorschrift noemen we ‘therapietrouw’. Het is bewezen dat als u therapietrouw bent u het meeste uit uw behandeling kunt halen.

Wij begrijpen dat dit soms voor u als patiënt uitdagend kan zijn. Daarom werken wij nauw samen met de zorgverleners uit uw omgeving om te kijken waar en hoe we uw behandeling voor u makkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld een andere manier van inname, een andere samenstelling van medicijnen of door simpelweg samen met u te bekijken waar ondersteunende hulpmiddelen een uitkomst voor u kunnen bieden. 

Creëer overzicht

Als u meerdere medicijnen tegelijk gebruikt is het vaak lastig om ze uit elkaar te houden. Daarnaast nemen de potjes en doosjes veel ruimte in beslag. Alcura kan voor uw medicijnen gedoseerd per innamemoment verpakken. U ontvangt dan een rol met medicijnzakjes waarop per zakje staat: dag, datum, innamemoment en hoe het medicijn eruit ziet (kleur en vorm). Handig voor u, maar ook voor familie, eventuele thuiszorg en mantelzorger.